Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

16.12.2017. 16:37
Švedska
 

The Independent: Muslim leaders visit Swedish synagogue in show of support following antisemitic events

Muslim and Christian leaders have rallied around the Jewish community in Swedish cities following antisemitic events this weekend, condemning the action and visiting a synagogue in Malmo in a show of support.

Muslimanski i krščanski vođe su organizirali demonstracije  oko  Židovskih  zajednica u švedskim gradovima nakon antisemitskih događanja  u ovom tjednu,  osudili su ih i posjetili  sinagogu u Malmo-i u znak potpore.

To je zbog toga što je oko 200 osoba demonstriralo u petak u Malmo-u gdje su  uzvikivali antisemitske slogane, vijorili Palestinsku zastavu i protestirali protiv odluke Trumpa da prizna Jeruzalem kao glavni grad. U Goteborgu je grupa mladih ljudi napala sinagogu i podmetnula vatru.

Muslimanski predstavnici su  zato posjetili sinagogu u Malmou i kazali da žele pokazati solidarnost sa Židovima i da osuđuju sve oblike rasizma i antisemitezma. Predstavnik Židovske zajednice u Malmo-u je odgovorio  da je to dobra inicijativa: "Mi možemo imati različita gledišta ali je važno da imamo normalnu konverzaciju i razgovaramo". Arhibiskup je napisao pismo židovskim zajednicama: "Želim Vas uvjeriti u solidarnost Švedskih Crkvi u borbi protiv antisemitizma i nasilja u ime religije"....