Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

30.1.2018. 15:53
švedska
 
Anti-Semitism in Sweden : Ambassador acknowledges that his country failed to protect the Jewish community


JERUSALEM—“This is the reality of the Jewish community and it’s a failure, it’s not something that should be allowed to happen,.” Sweden’s ambassador to Israel, Magnus Hellgren said as he acknowledged that his country failed to protect the Swedish community in the wake of anti-Semitic incidents.


Švedski ambasador  Manus Hellgren  je izjavio  da je njegova zemlja nije zaštitila švedsje židovske zajednice od antisemitskih incidenata. " toje realnost žisovskih zajednica i toje neđto što se nije smjelo  dozvoliti da se dogodi".

 Za vrijeme demonstracija  protiv US priznavanja  Jeruzalema za glavni grad Izraela, u gradovima  Gothenburgu i Malmo čuli su se uzvici kako treba ubiti Židove i demonstrati su pokušali oštetiti sinagogu. Usinagogi je bilo u to vrieme druženje židovske omladine i napadnuta je od 20 maskiranih  muškaraca koji su bacali petrolejske bombe.


Policija koja je čula uzvike demonstranata ,  koji su bili na arapskom "nije razumjela" i nije intervenirala. Kod komentara o strahu švedskih Židova da nose kipa na ulici, Hellgren je rekao: "ako  se ijedan Židov tako  osjeća",  mi smo pogrešili.