Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

10.2.2018. 18:50
Izložba u Irskoj
 

Jews and World War II exhibition launched in Belfast 


Izložba "Židovi u II. svjetskom ratu" postavljena je u BelfastuTHE history of Jewish people who served in World War II has been explored in a new exhibition at the Belfast synagogue.

The 'Jews and World War II' display tells of how Northern Ireland was a place of refuge for those fleeing from the Nazi tyranny with military memorabilia and photographs unveiled at the Somerton Road exhibition earlier this week.

Povijest Židova koji su služili u II. svjetskom ratu je prikazana u novoj izložbi u sinagogi u Belfastu. Ta izložba govori kako je Sjeverna irska bila mjesto za izbjeglice koji su bježali od nacističke tiranije.Tu se nalaze vojne uspomene i slike koje su bile na ranijoj izložbi u Somerton Roadu. 

U toku rata su članovi Belfast Hebrew Congregation (sada Židovska zajednica Belfasta)  odgovorili na poziv za otpor  i mnoga njihova važna svjedočanstva su pokazana na izložbi.  Među njima su i  ona od kapetana Harolda Smitha   i Roberta Blacka,  čija su odličja dio izložbe. Tu su i fotografije i sjećanja Olge Caplin i drugih ličnosti.

Izložba  će putovati  Sjevernom Irskom...