Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

27.5.2018. 19:12
DOR 2018
 
Završio je susret naših obitelji na odlično organiziranom DOR-u 2018

DOR je otvorio  dr. Ognjen Kraus, predsjednik koordinacije  Židovskih općina Hrvatske, a sudjelovali su  članovi  Osijeka, Splita, Rijeke, Zagreba, Koprivnice, Beograda,Zemuna,Sarajeva, Skoplja i drugih zajednica, preko 350 učesnika u prelijepim Tuheljskim toplicama sa  privlačnim bazenima i šetnjama.

Treba odati svaku pohvalu organizacijskom timu :Saši Cvetković, Laili Šprajc i Deanu Friedrichu te brojnim suradnicima koji su osmislili programe Vrtića (Marina Šprajc i Sanela Zrile) te Nedjeljne škole (Hanna Juenker i Rebecca Beissmann) ali i drugih koji su sudjelovali.



Cijeli je program nudio aktivnosti za sve uzraste od joge (Danica Helman) , izraelskog plesa, (Nives Beissmann),muzike ( Blues Band i DJ Keko) do  športa, a imali smo priliku čuti i stare i nove teme i dileme od renomiranh predavača  Yechiela Bar-Chaima, Davida Levin Krussa, Luciana Moše Prelevića, Dana Popovića, Željka Heimera, Stjepana Heimera,  Brane Popovića  i Pedje Bajovića. Postavljena je izložba "Vremeplov" (Melita Švob) i  Sajam knjiga  (Fraktura) te Kabalat šabat s rabinom Lucianom Moše Prelevićem.
 




Posebno treba istaknuti   generaciju koja je preuzela ulogu posrednika između starih i najmlađih i ima sve značajniju ulogu u životu zajednice.
 Ovakvi  nam susreti,  koji bruje od glasića mališana, smijeha, i susreta dragih prijatelja, trebaju danas više nego ikada prije  da otjeraju aveti prošlosti i uliju nadu u budućnost zajednice.