Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

16.7.2018. 11:22
Izrael
 
Jerusalem Post Israel News


WITH MORE FUNDING, ISRAELI-US SCIENCE RESEARCH GROWS CLOSER

Israeli scientists are growing ever closer to their American peers, despite the geographic distance.

Israeli scientists who partner with mostly Americans peers will soon be eligible for hundreds of millions of shekels more in funding of binational research projects. In the next five years, the budget for Israeli research collaborations is expected to jump by at least 60%, according to a statement from the Planning and Budgeting Committee of Israel’s Council for Higher Education.


Izraelski znanstvenici , koji su pretežno partneri američkim suradnicima, uskoro  će dobiti milijune šekela za binacionalne istraživačke projekte. Očekuje se porast njihovog budžeta, u narednih pet godina, za najmanje 60%. Većina fondova će biti za projekte BSF (US-Israel Binational Science Foundation) i za NSF ( US National Science Foundation). Drugi će  fondovi biti na raspolaganju izraelskim znanstvenicima koji rade istraživanja sa Europskim i Istočno -Azijskim suradnicima.


Područja istraživanja će biti u inžinjeringu, kompjutorima, prirodnim znanostima, geologiji i socijalnim znanostima, ekonomiji i psihologiji. Izrael već ima istraživanja,  sponzorirana od vlade,  sa Europskom Unijom program "Horizon 2020". 


Povećan je i broj stipendija za post-doctoral  studente u Izraelu i razmjenu s Američkim  i Kanadskim univerzitetima,  povezano sa Zuckermanovim Institutom  i usmjereno na "STEM" ( znanost, 

tehnologija, inžinjering i matematika).