Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

24.7.2018. 16:48
Most -bilten Udruženja useljenika iz bivše Jugoslavije u Izraelu
 
Ovo je već 66. godina kako izlazi taj dragocjeni list u Izraelu, kojeg sada uređuje Milan Fogel, a članovi redakcije su Avram Atijas,Miriam Aviezer, Ivica čerešnješ i Dušan Mihalek.

U poruci predsjednice HOJ-a Miri Derman saznajemo da je na TV u Izraelu prikazan film "Zaboravljeni" o holokaustu u JUgoslaviji, u režiji Nitzi Gonen, a prema scenariju Miriam Aviezer.

 I mi smo u Zagrebu sudjelovali u snimanju tog filma i nadamo se da ćemo ga primiti uskoro. Ovaj broj je posvećen tom događaju i brojnim reakcijama na sadržaj filma  .

Listajući stranice,  bogato ilustrirane fotografijama,  divimo se bogatstvu informacija i entizijazmu kojeg "naši" u Izraelu još uvijek imaju, njihovih sjećanja koja ne nestaju i radosti druženja svih generacija koje se njeguje.

Urednik Milan Fogel je priredio veliki članak o "doprinosu Jevreja iz bivše Jugoslavije razvitku i stabilnosti Izraela", a ima priloga i iz Hrvatske. 

Tako se tu nalazi informacija o obilježavanju dana Holokausta  na groblju u Opatiji, Mirogoju, Jasenovcu, Varaždinu  i Čakovcu.  

Članak "Dani sjećanja na žrtve Holokaustu u Čakovcu" napisali su  naši Truda Preiss-Hur, Alice Singer i Ivica Beti.

Pridružimo se i mi svojim prilozima ovo značajnom "Mostu" između nas i Izraela.