Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

27.7.2018. 16:21
Srbija
 
Israeli president thanks Serbia for Holocaust restitution law

Israeli President Reuven Rivlin praised Serbia for passing a law that allows for the restitution to the Jewish community of heirless and unclaimed Jewish property seized during the Holocaust.


Izraelski predsjednik jepohvalio Srbiju za donošenje zakona o restituciji za Židovsku zajednicu za imovinu koja je oteta u vrijemeGHolokausta a nema  traženja i nasljednika.  Rivlin je  izjavio,  nakon razgovora s predsjednikom Aleksandrom Vučićem, da ovaj zakon donesen 2016 može služiti kao model za ostale zemlje.


Rivlin arrived in Serbia from neighbouring Croatia where he met with top officials and visited the site of a World War II concentration camp run by a pro-Nazi puppet regime where tens of thousands of Jews, Serbs and Roma were killed. Croatian state TV quoted Rivlin as saying that facing up to crimes of the past is a moral obligation for any society.

Rivlin je doputovao u Srbiju iz susjedne Hrvatske gdje se sastao s vrhovnim predstavnicima zemlje  i posjetio koncentracijski logor iz II. svjetskog rata  koji je vodio pronacistički " puppet" režim i gdje su tisuće Židova, Srba i Roma ubijene. Hrvatska državna televizija  je citirala Rivlina koji je kazao da je suočavanje sa zločinima u prošlosti moralna obaveza svakog društva.