Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

16.12.2018. 15:02
Italija
 

Plaques honouring Rome’s deported Jews stolen

Rome’s mayor  Virginia Raggi , Catholic groups  Sant’Egidio    and politicians of every stripe joined Italy’s Jewish community in denouncing the theft of 20 small bronze plaques honoring a Jewish family deported during the Holocaust. The plaques, affixed to the cobblestones in front of the Di Consiglio family home in the Monti neighbourhood of downtown Rome, were taken overnight. A gaping hole in the cobblestones was all that remained on Monday.

G radonačelnik Rima, Katoličke grupe i političari svih stranaka  su se pridružili Židovskoj zajednici u osudi krađe 20 malih brončanih pločica koje su davale počast židovskim obiteljima koje su deportirane u toku  Holokausta. Te pločice,  koje su  bile ugrađene ispred kuća  Di Consiglio obitelji  u susjedstvu  Montija  u Rimu,  su ukradene preko noći i ostale su rupe na njihovom mjestu.  To je povijesno mjesto gdje se nalazio Židovski geto  i cijela je ulica  imala preko 200 pločica ispred kuća u kojima su živjeli ubijeni ili deportirani Židovi. Pločice su napravljene od njemačkog umjetnika  Gunter Demniga, koji je postavio preko 70.000 pločica širom Europe.

Postoje podaci o porastu antisemitkih napada i rastu krajnje desnice i neofašističkih grupa u Italiji i u Europi, kao i nacionalističke  anti-migrantske retorike od ministra unutrašnjih poslova  Matteo Salvinija....