Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

21.6.2019. 19:45
Antisemitizam
 
 Jerusalem Post

U.S. ANTISEMITISM ENVOY: ARMED GUARDS NEEDED AT SYNAGOGUES, JEWISH CENTERS


"I don't care what ideological clothing it wears, Jew hatred is Jew hatred, we need to fight it and oppose it," says Elan Carr in Jerusalem.

BY AMY SPIRO, JUNE 19, 2019 18:33



Posebni predstavnik USA zadužen za pitanja antisemitizma je izjavio: Naoružani stražari su potrebni kod sinagoga i Židovskih centara.


Elan Carr, koji je  u USA specijalno zadužen za monitoring i borbu protiv antisemitizma je izjavio  u Jeruzalemu ( na konferenciji Globalne koalicije) da naoružani stražari trebaju biti postavljeni kod svake sinagoge, židovske škole i  uz židovske Komunalne centre (JCC) širom USA i da je takva mjera nažalost neophodna.

" Mi živimo u opasnom vremenu, i ove mjere možda neće biti potrebne , ali  straže trebaju biti tamo".

Elan Car je postavljen od predsjednika Trumpa i okupio je  židovske profesionalce  i pravnike ; smatra da je predsjednik USA u potpunosti posvećen borbi protiv antisemitizma u USA i inozemstvu i da smatra da je antisemitizam otrov kojeg treba iskorijeniti. 

Opasnost od antisemitizma, u USA i svijetu , dolazi i od "patoloških, etničkih, supremacista"  s desne strane i od "anticionista"  s lijeve strane,  oba su opasna.