Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

27.7.2019. 17:53
Engleska
 
 

British Jews congratulated 




former foreign secretary Boris Johnson on his election as the head of the Conservative Party, which ensures his succession of Theresa May as prime minister.The Board of Deputies of British Jews wrote in a statement: “We wish Boris Johnson every success as Prime Minister at this critical time for our country. We have had a long and positive relationship with Mr. Johnson as both Mayor of London and Foreign Secretary and we look forward to this continuing as he enters Downing Street.” 

Britanski Židovi su čestitali Borisu Johnsonu njegovom izboru za šefa Konzervativne stranke što osigurava njegov izbor za premijera umjesto Therese May.  
" Board of Deputies of British Jews"  je napisao : Mi želimo Borisu Johnsonu svaki uspjeh kao premijeru u tom kritičnom vremenu za zemlju. Imamo dugi pozitivni odnos  sa g. Johnsonom  i kao sa gradonačelnikom Londona i  kao Ministrom  vanjskih poslova  i mi se nadamo da će se to nastaviti kada "uđe" u Downing Street.  "Liberalni  Judaizam" je primio vijest "hladnije".


Earlier this month, Johnson said in an interview with the London-based Jewish News that he is a “passionate Zionist” who “loves the great country” of Israel.


Kao Ministar vanjskih poslova i gradonačelnik Londona Johnson je  u odnosu prema Izraelu imao  različita je stajališta od velike povezanosti do jakog kriticizma. Tako je u 2014. nazvao napad  Izraela na Hamas u Gazi "neproporcionalnim", a 2019. je kazao da je  "potpuno je neprihvatljivo da nedužni izraelski civili su u opasnosti od raketa i bombi iz Gaze ". Eanije ovog mjeseca je dao intervju za Jewish News da je "pasionirani Cionist" koji voli veliku zemlju Izrael.