Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

3.8.2019. 8:22
poziv
 
prenosimo

Poštovane kolegice i kolege,

u godini u kojoj slavimo 15. godišnjicu Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, održava se i naša 6. u nizu konferencija o znanstvenom izdavaštvu u kontekstu otvorene znanosti PUBMET2019 koja će se 19. i 20. rujna 2019. održati na Sveučilištu u Zadru. 

Pozivamo vas na prijavu sažetaka i aktivno sudjelovanje na PUBMET2019 predstavljajući vaša istraživanja, urednički rad, izdavački rad, inicijative, projekte, aktivnosti i iskustva vezana uz znanstvenu komunikaciju i znanstveno izdavaštvo.

Provjerite naše izvrsne ovogodišnje pozvane predavače: Gwen Franck (poslovni modeli časopisa u otvorenom pristupu), Thed van Leeuwen (prosudba znanstveno-istraživačkog rada i perspektive OA izdavaštva), Andrei Rostovtsev (plagiranje i znanstvena nečestitost), Sami Syrjamaki (višejezičnost u znanstvenom izdavaštvu), Victoria Tsoukala (politike otvorene znanosti i Europska komisija), Adriaan van der Weel (kriza čitanja u znanstvenoj komunikaciji), kao i zanimljive radionice o pohrani otvorenih istraživačkih podataka, novim načinima i oblicima znanstvenih publikacija i autorsko-pravnim pitanjima u svijetu otvorenosti (radionice se održavaju predkonferencijski dan 18. rujna 2019.).

Pridružite nam se u dijalozima o vrlo aktualnim temama vezanim uz znanstvenu komunikaciju unutar Hrvatske i EU. Sve informacije potražite na http://pubmet.unizd.hr, a u slučaju dodatnih pitanja javite nam se na pubmet@unizd.hr.

Veselimo se zajedničkom druženju u Zadru!
Jadranka Stojanovski
PUBMET2019 Chair
--
izv. prof. Jadranka Stojanovski / associate professor
Sveučilište u Zadru / University of Zadar
http://ozk.unizd.hr
Institut Rudjer Boskovic / Rudjer Boskovic Institute
http://lib.irb.hr/web