Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

13.8.2019. 19:26
split
 

Prenosimo


Dr. Esther Gitman u Splitu: Neka nadbiskup Stepinac bude proglašen svecem, što on već jest! 




Tiskovna konferencija povodom dodjele počasnog doktorata Sveučilišta u Splitu dr. sc. Estheri Gitman upriličena je u četvrtak, 13. lipnja, u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu. 

Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Esther Gitman, rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić, prof. dr. sc. Josip Dukić u ime Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta u Splitu i splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. dr. Marin Barišić.

Prijedlog, Sveučilištu u Splitu, za dodjelu počasnoga doktorata dr. sc. Estheri Gitman podnijeli su Katolički bogoslovni fakultet u Splitu kao nositelj zahtjeva, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu i Sveučilišni odjel zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu. Doktorat će se udijeliti na proslavi dana Sveučilišta u Splitu, koja će biti u Hrvatskomu narodom kazalištu u petak, 14. lipnja 2019. 

Doktorat dodjeljuje se zbog iznimnih zasluga za doprinos u znanstvenomu proučavanju hrvatske povijesti te za promicanje istine o ulozi blaženoga kardinala Alojzija Stepinca u spašavanju Židova i pripadnika drugih naroda, što je uzdigla na svjetsku razinu.