Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

6.10.2019. 16:14
KD Miroslav Šalom Freiberger
 

Kulturno društvo
MIROSLAV ŠALOM
FREIBERGER

Podsjetimo se o značaju ovog Društva koje je dobilo ime po rabinu Miroslavu Šalomu Freibergeru koji je ubijen u Aushwitzu.

Kulturno društvo Miroslav Šalom Freiberger je organizirano kao Udruga u kojoj su dobrovoljno udruženi Židovi i drugi građani, radi proučavanja i njegovanja tradicijskih vrijednosti židovske duhovne i materijalne kulture, a kao doprinos općem kulturnom i znanstvenom životu u Republici Hrvatskoj. Svoje ciljeve Društvo postiže  obnavljanjem bibliotečne građe, izdavanjem knjiga, organiziranjem i održavanjem predavanja, javnih tribina, okruglih stolova, izložbi i glazbenih večeri. Od 1993 je izdavalo časopis “Novi Omanut”- prilog židovskoj povijesti i kulturi, kojeg je dugo godina uređivao Branko Polić.


Prilažemo dijelove "apela" kojega je Kulturno Društvo Miroslav Šalom Freiberger" poslalo kako bi osiguralo svoj opstanak:


Poštovani,

ponovno vas pozivamo da najkasnije do 31. listopada 2019.  odgovorite na naša pitanja 

1) J este li član Društva da  ili ne, 
            ako to niste, 

2) želite li se učlaniti  ispunite  priloženi priloženi obrazac:
  • Ime i prezime
  • Adresa
  •  OIB
  • Broj telefona
  • Broj mobitela
  • E-mail adresa  (ako je imate)
Ispunjeni obrazac pošaljite (dostavite) na adresu: KD Miroslav Šalom Freiberger, Zagreb, Palmotićeva 16

3) uplatite članarinu (2019) 60 kuna ,

uplatite na : Kulturno društvo Miroslav Šalom Freiberger,  Palmotićeva 16, Zagreb, 
račun: HR5423600001101558364

RAZLOZI ZA APEL I NJEGOVU HITNOST 

Iz pisma Živka Grudena , predsjednika društva, je vidljivo  da se hitno mora utvrditi popis članova Društva kako bi se mogla održati Skupština društva do kraja godine. O svemu će članovi moći raspraviti na Skupštini Društva.

Skupština je obavezna i o njoj ovisi opstanak Društva za koje postoji opasnost da se Društvo izbriše iz registra Ministarstva uprave RH.

Društvo je ostalo bez financiranja ( preuzimanjem tiskanja časopisa "Novi Omanut" od strane ŽOZ-a) te su u pitanju i ostale njegove važne djelatnosti.