Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

6.12.2019. 17:00
Osijek
 
Od tajnika ŽO Osijek Drage Kohna, primili smo kratke izvještaje o njihovoj aktivnosti u "Tjednu Izraela"

Židovska općina Zagreb ponudila je našoj općini dva programa u Tjednu Izraela.
Mi smo to prihvatili i namjenili za grad Osijek i njegove građane.

24.11.u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića održala se predstava "Ädresa nepoznata" u izvedbi Židovskog centra za kulturu iz Beograda .Dvorana sa 240 sjedala  bila je prepuna /karte planule u roku tri dana/. Publika  je bila oduševljena s tematikom i izvedbom izvrsnog glumačkoga para.

Dobili smo puno zahvala od građana na tom poklonu za grad.

U subotu 30.11.održan je i program 12 nacionalnih manjina kao poklon za dan grada Osijeka.Nastupila je i naša općina sa plesnom grupom"Haverim šel Izrael",koju je sa oduševljenjem pozdravila popunjena dvorana.

Nakon programa gosti su bili posluženi sa hranom i pićem koje je pripremila svaka manjina sa svojim jelima ,kao i naša općina sa halom humusom ,Hamanovim ušima i još nekim Izraelskim kolačima. Opet su bili  svi oduševljeni i veselo proveli divno veče.

1.12. u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića drugi dio tjedna Izraela nastupio je iluzionist iz Izraela Roy Zaltsman  pred prepunom dvoranom, i da je bila i veća dvorana bila bi puna..Roy kao magičar i telepat izvrsno je zabavio publiku koja je provela sat i pol u zabavi i veselju,i ostavio dojam velikog zabavljača.

Nadamo se da će toga biti i slijedeće godine .