Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

4.1.2020. 18:42
MARŠ SOLIDARNOSTI
 
“The Israeli solidarity event is intended to send a message of support to US Jews, especially following the most recent attack in Monsey,” event organizers wrote in a press release.

By RACHEL WOLFMAAYAN JAFFE-HOFFMAN    JANUARY 4, 2

Thousands of Jews are expected to march in New York City Sunday under the banner “No Hate. No Fear.” A similar march will take place in Jerusalem with hundreds expected to attend.

The events come in the wake of a series of violent attacks against Jews in New York and New Jersey, including a stabbing attack over Hanukkah that left five people injured, one critically


  Ovo je primjer jednog poziva na Marš solidarnosti
        

__________________________________________________

Očekuje se da će tisuće Židova sudjelovati u New Yorku u maršu pod geslom " No mržnje, no straha". Sličan marš će se organizirati u Jeruzalemu i očekuje se stotine učesnika. Marš se organizira nakon serije nasilnih napada na Židove u New Yorku i New Jerseyu uključujući napad koji se dogodio  na Hanuku i ostavio pet ranjenih Židova od kojih je jedan kritično.

U organizaciji marša sudjeluju Židovske organizacije iz New Yorka, Anti-defamation liga, Američki židovski komitet i organizacija rabina. Organizirano je i javljanje na Facebook stranice. 

Isaac Herzog , voditelj Jewish Agency je kazao: Demonstracije u nedjelju u Jeruzalemu će poslati snažnu poruku našim sestrama i brači u New Yorku. Mi ne podržavamo   mržnju prema našim ljudima i jedinstveni  smo , kao jedan narod, da se borimo protiv antisemitizma..

 Pozivamo građane New Yorka bez obzira na njihova uvjerenja da stanu uz nas  i kažu "ne" mržnji i prijetnjama i strahu.