Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

3.4.2020. 20:05
Austrija
 
JEWISH COMMUNITY OF VIENNA IMPLEMENTS MEASURES TO MITIGATE CORONAVIRUS CRISIS

The Jewish community of Vienna has put a series of important measures into effect to deal with the coronavirus crisis in the community 

Židovska zajednica u Beču je poduzela niz važnih mjera zbog "Coronakrize" u zajednici. 

Odmah je predsjednik zajednice Oskar Deutsch aktivirao " "Krizni tim" uključujući dužnosnike za sigurnost i  za zdravstvo  koji se povezao s Kriznim timom grada Beča i vlade  kako bi osigurali medicinsku opremu  i pomoć za članove zajednice i starački dom.

Slane  su stalne obavijesti u uputstva članovima  u časopisu i na internetu i dane adrese koje nude pomoć.  Ustanovljena je "vruća linija" za članove  zajednice  ne samo za rizične grupe nego i za  one koji moraju raditi ili su samohrani  roditelji.

Unija austrijskih židovskih studenata (JOH) je organizirala servis za dostavu potrebština  starijim ili bolesnim osobama.Uključile su se i druge organizacije  te psihosocijalna pomoć

.Dostavljena je hrana i lijekovi potrebnim za 600 članova i preko  4000 članova  je nazivano telefonom. Otvorena  je mogućnost narudžbi "online" košer hrane posebno za Pesah. 

 Otvoren je " dobrovoljni fond" za one koji su u financijskoj krizi,kao i za one poduzetnike koji imaju poteškoće. 

Sve su sinagoge zatvorene  a ponuđene su molitve preko interneta. I židovski pisci su se uključili svojim tekstovima preko interneta.