Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

3.4.2020. 21:07
Sjećanje na Holokaust
 
Holocaust Remembrance Day 
Holocaust remembrance Day can be still held communaly despite coronavirus .

As measures to curb the coronavirus around the world keep people isolated in their homes, Jews are still able to commemorate the Holocaust together on Holocaust Remembrance Day as the social initiative project “Zikaron BaSalon” is now holding events online via Zoom.

Mjere koje se poduzimaju za borbu protiv Corona virusa  širom svijeta  drže ljude izolirane u njihovim domovima  Ali su Židovi ipak u mogućnosti da komemoriraju Holokaust  na " Dan Sjećanja na Holokaust" u svojim domovima   u okviru projekta  “Zikaron BaSalon” koji se odvija online. a znači  "sjećanje u svojoj sobi" a osnivač je  Adi Altschuler. u 54 zemlje sa preko milion članova.
Ove godine  kada su  službene komemoracije otkazane i kada je kazano  holokaust preživjelima da ostanu kod kuće, važno je da se održi sjećanje , važno je da se čuju i priče  i svjedočenja preživjelih . Postoje posebni programi na WEB stranicama  za obitelji, djecu, omladinu i stare osobe.

Dalje čitajte u originalnom članku.

As the Holocaust survivors are most vulnerable to the virus, the project will unfortunately proceed without their live testimonials, as the social initiative aims to protect them.

“It is the personal responsibility of all of us to commemorate the Holocaust Remembrance Day along with its heroes, listen to the testimonies and stories, in every way possible, even in today’s reality – despite the coronavirus, so we will never forget,” said Altschuler. 

Na WEB stranici Europskog Židovskog Kongresa  je moguće vidjeti novosti iz svake Židovske zajednice pa tako i Hrvatske. 

Za nas se nalaze  vijesti o našim protestima i bojkotima službene komemoracije iz 2019,  ali sada bi bilo potrebno da se vijesti  obnove novim događajima koji su pogodili našu zajednicu u potresu.