Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

8.5.2020. 10:17
Izrael- epidemija Corona virusa
 
Recovered coronavirus patients in Israel double active case s

Malls and markets resume activities • 191,000 Israelis return home • Pre-schools and daycares to reopen on Sunday

By ROSSELLA TERCATIN , MAY 7, 2020 22:12

The number of patients (10,873) who recovered from COVID-19 is more than double the figure of active cases (5,228), the Health Ministry announced on Thursday. Moreover, the country registered just one new death in the previous 24 hours. A total of 240 people in Israel have succumbed to the disease since the beginning of the crisis.
The number of hospitalized patients currently stands at 237, some 83 of whom are in serious condition, including 68 who are intubated.


Broj pacijenata (10.873) koji su se oporavili od COBID-19 infekcije je više nego dvostruki od broja aktivnih slučajeva zaraze (5.228) objavilo je u četvrtak Ministarstvo zdravlja. Osim toga ima samo jedan smrtni slučaj u posljednjih 24 sata, a ukupno je  od početka krize bolesti podleglo 240 pacijenata. Broj hospitaliziranih je sada 237,  od koji je 83 u ozbiljnom stanju,  a 68 je na respiratoru.

 Potvrđeno je smanjenje broj infekcija i počinje druga faza u strategiji zemlje da izađe iz krize-  otvaranje  trgovina, tržnica i radnih centara. Sva olakšanja koja su donesena morati će biti praćena oštrim mjerama za sigurnost,  uključivši  mjerenje temperature  i ograničenje broja  osoba koje odjednom ulaze u trgovine .

Vojnicima će se dozvoliti posjete obitelji uz osiguranje.
Priprema se,  u nedjelju,  otvorenje pretškolskih ustanova i dnevnih centara (vrtića)  kako bi  se roditelji se vratili na radna mjesta i ekonomija zemlje potpuno pokrenula. Te će ustanove dobiti  jednokratnu potporu da pokriju troškove novih mjera zbog ograničenja broja djece i drugih restrikcija. Tu su uključeni i privatni centri.. Ipak se pretpostavlja da se neće sva djeca moći odmah uključiti...