Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

6.6.2020. 6:56
VRTNA "ZABAVA"
 

Članovi udruge preživjelih holokausta, posebno   su bili pogođeni  u ovoj krizi izazvanoj pandemijom Corona virusa i potresom u Zagrebu  i živjeli mjesecima izolirani i ovisni o drugima  da zadovolje osnovne životne potrebe.

No njihove potrebe za druženjem, prijateljstvom, suradnjom ništa nije moglo nadoknaditi tim više što je naša Općina u potresu oštećena i treba joj vremena za rekonstrukciju  kako bi im omogućila   dolazak.

 I sada   kada se otvaraju mogućnosti za  izlazak iz izolacije,  "preživjelima" treba , kao posebno osjetljivoj  skupini osigurati odgovarajuće uvjete uz potrebne epidemijske predostrožnosti. 

Udruga preživjelih holokausta kroz svoj program " Claimsa" za druženje predložila je da se u prekrasnom vrtu našeg  Doma Lavoslav Schwarz organizira i financira   prvo druženje što je prihvaćeno  i od predsjednika Općine dr.Krausa i od direktorice Doma g. Sanje Major.

Dirnuti smo spremnosti Doma da organizira takav susret jer znamo koliko je i sam Dom stradao i  da ga čeka sanacija. te  se nadamo da će uskoro moći biti ostvaren.

U prilogu je pismo direktorice Doma g. Sanje Major

Poštovana gđo Švob, 


Jako me razveselio Vaš mail i prijedlog da se organizira druženje u Domu. Razmišljali smo o našoj tradicionalnoj vrtnoj zabavi, pogotovo sada kada popuštaju zaštitne mjere i ovo bi bila lijepa prigoda da se svi okupimo i opustimo nakon svega. 

Organizirat ćemo sve što treba, a za točan termin se možemo još dogovoriti. Odgovara li Vam da dođete osobno jedan dan do Doma (možda idući tjedan jer ćemo dodatno popustiti s mjerama) ili, ako Vam bolje odgovara, možemo se i telefonski čuti i sve dogovoriti. Moj broj je 091 2394 104 i slobodno me nazovite, kad god Vam odgovara. 

Veselim se Vašem dolasku i okupljanju u DZLS-u, mislim da će to biti prekrasna prigoda da dođe velik broj članova ŽOZ-a i da bar na trenutak zaboravimo na ove tekuće nedaće i da ne prekinemo Vašu tradiciju.

Srdačan i iskren pozdrav.
Sanja