Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

26.9.2020. 11:07
Opatija 2020
 
Obavještavamo naše članove i zainteresirane za zimovanje u "Opatiji 2020" da se ovo druženje moralo odgoditi iz epidemioloških razloga. Poduzeli smo sve da osiguramo održavanje ove važne manifestacije u kasnijem terminu kada će to epidemiološka situacija dozvoliti i da sačuvano odobrena i uplaćena sredstva.

Postavili smo upite agenciji Adriatoursa,koja je organizator hotelskog smještaja i prilažemo njezin odgovor.

Postavili smo upit Claims conferenciji "Cafe Europa fond" za njihovo mišljenje i upute te čekamo odgovor.


Želim Vam svima sretne praznike i sve najbolje


melita Švob

_________________________________________________________________________________________

Pismo Adriatoursa


Draga gđa Melita,

vezano za telefonski razgovor o realizaciji vašeg boravka u Opatiji do kraja 2020. godine nakon razgovora s predstavnikom LRH d.d. iz Opatije dostavljam slijedeće informacije.

U ovom trenutku u Opatiji su otvoreni hotel Ambasador i hotel Admiral. Hotel Admiral trebao bi raditi do 30.listopada 2020., a hotel Ambasador cijelu sezonu.

O situaciji s epidemijom COVID-19 i stavljanju putovanja u Republiku Hrvatsku na crvenu listu (znači zabrana putovanja) ovisi hoće li se termini zatvaranja hotela promijeniti.

Cijelu ljetnu sezonu hotel Kristal nije bio otvoren tako da do slijedeće sezone nije u planu njegovo otvaranja, kao ni otvaranje manjih hotela kako bi vaša grupa bila izolirana od ostalih gostiju.

S obzirom na situaciju godine te epidemiju koja još uvijek vlada možda bi trebalo zamoliti Claims konferenciju da odobre pomicanje roka u kojem bi se trebala iskoristiti sredstva koja su namijenjena za boravak i održavanje za 2020. godinu (da se ista iskoriste u prvih šest mjeseci slijedeće godine.

Na temelju članka 38a. stavak 4. Zakona o pružanju usluga u turizmu zahtjev za povrat uplaćene akontacije može uslijediti 180 dana po završetku posebnih okolnosti uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19 (rok od 180 dana počinje teći s prvim slijedećim danom kad Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske objavi da je kraj posebnih okolnosti uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19), a isplata nakon 14 dana od upućenog zahtjeva.