Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

2.12.2020. 11:20
Njemačka
 
Germany has outlawed a far-right neo-Nazi group called “Sturmbrigade 44for spreading hatred, Interior Minister Horst Seehofer declared.

Seehofer said the group, also known as “Wolfsbrigade 44”, “sows hatred” and “advocates the re-establishment of a Nazi state”. “Anyone who fights against the fundamental values of our liberal society will feel the determined reaction of the constitutional state,” the minister said in a statement. Almost 200 police officers began searches of premises linked to 11 alleged members of the group in a number of regional states.

Njemačka je osudila  krajnje-desničarsku neonacističku grupu " Sturmbrigade 44" zbog širenja mržnje. Ministar unutrašnjih poslova Horst Seehofer je rekao da je ta grupa "širila mržnju i zazivala ponovno uspostavljanje nacističke države. " Svatko tko se bori protiv fundamentalnih vrijednosti našeg liberalnog društva izaziva povredu  ustava  države. 

Oko   200  policajaca  je počelo pretraživati boravišta povezana sa 11 poznatih članova grupe, u brojnim regionalnim državama. Našli su oružje, kao i propagandne materijale kao što je "svastika" i "nacistička zastava".Članovi su otvoreno deklarirali svoju potporu Adolfu Hitleru, bili su militarizirani i širili rasizam kao ideologiju .Stvarali su oružane grupe u svojoj organizaciji. 

Bilo je osuđeno 12 članova da su planirali terorističke napade na političare, tražitelje azila i Muslimane.  U veljači su  desni ekstremisti ubili 10 osoba i pet ranili u gradu Hanau.  Ubili su dvoje ljudi na ulazu u sinagogu u mjestu Halle, na praznik Yom Kippur..  U godini 2019. su zabranjene tri ekstremističke grupe   “Combat 18”, “Nordadler”  i “Reichsbuerger-Vereinigung”.