Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

18.12.2020. 19:59
čestitka dr. Krausa
 
Čestitka dr. Krausa povodom blagdana Hanuke

Dragi moji,

Zatvaramo krug od godinu dana kada smo posljednji put zajedno obilježili jedan naš veliki praznik bila je to Hanuka prošle 2019. godine.
Zadnji praznik kada smo bili u prostorijama našeg kluba gdje se uvijek veselimo i družimo.

Prvo nas je razdvojio Covid-19 koji nas je otjerao iz općine, razdvojio nas prisilnom izolacijom.
Nakon toga zadesio nas je potres koji nas je pošteno prodrmao i ozbiljno oštetio naš dom općinu i ostale naše institucije posebno Dom zaklade Lavoslava Schwarza.

Usprkos svim nedaćama kroz čitavo vrijeme funkcionirali smo, ured, posebno dječji vrtić , izuzev vremena kompletnog lockdown-a naravno i dom je nastavio svojim radom i do današnjeg dana bez covid-19.

Vrtić, djeca, fundament svake zajednice radio je do posljednje nedaće koja nas je zadesila, poplava koja je uništila i zatvorila vrtić. 
Od svih nesreća nedostaje još samo požar.

Vjerujem da će svjećice koje ćemo paliti ovih osam dana Hanuke pokazati put i donijeti bolja vremena za sve nas u općini.Kroz dane Hanuke probat ćemo vam uljepšat dane i tjednom izraela koji možete pratiti virtualnim putem.

Mi svi, ured i članovi izvršnog odbora činimo sve što možemo da se radovi na obnovi općine što prije privedu kraju.  Želimo da vas u što skorije vrijeme, kada to dozvoli situacija s pandemijom dočekamo u općini u novom svjetlu.

Dragi moji u ova čudna i nepredvidiva vremena čuvajte sebe, svoje zdravlje kao i zdravlje svojih najmilijih.

Hanuka Sameah !!

Ognjen Kraus