Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

19.1.2021. 16:37
izložba u Parizu
 
Exhibition on Holocaust survivors at UNESCO headquarters launched


Today marks the beginning of the photo exhibition “Lest We Forget” at UNESCO headquarters in Paris. More than 200 large-format portraits of Holocaust survivors are displayed in the public spaces of the UNESCO building, as well as on the gates surrounding the building.  Portraits of Austrian, German, Polish and American survivors are on display. Among them are four French survivors.

Danas  počinje izložba fotografija  “Lest We Forget” u zgradi UNESCA u Parizu. Prikazati će se više od 200 velikih portreta osoba koje su preživjele Holokaust. Biti će postavljeni u prostoru za publiku ali i u blizini zgrade. To su portreti austrijskih, njemačkih, poljskih i američkih preživjelih, među njima ima i četiri preživjele osobe iz Francuske. Svi su dali dozvolu da sudjeluju u projektu i da ih fotografira njemačko-talijanski fotograf Luigi Toscano.

On je obilazio preživjele, radio s njima intervjue i slikao ih. Mnogi su doputovali u Pariz da vide svoje portrete i bili impresionirani time da portreti putuju oko svijeta, pričaju priče i šalju poruke.