Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

30.1.2021. 19:04
vinkovci
 
Povodom obilježavanja Dana sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti, izvannastavna skupina Poljoprivredno šumarske škole Mladi povjesničari, zajedno s nastavnicom povijesti Ružicom Lenđer, provela je mali istraživački rad na temu Židovi Vinkovčani – žrtve logora Jasenovac i Stara Gradiška.“Istraživanjem i prikazivanjem života žrtava prije holokausta htjeli smo postići zadani cilj: žrtve prestaju biti samo brojke bez imena i lica, svedene na brojčanu statistiku”, poručili su iz škole.

Sukladno održavanju online nastave, istraživački rad odrađen je korištenjem online pregleda i pretrage poimeničnog popisa žrtava koncentracijskog logora Jasenovac 1941. – 1942. kako bi se kreirao popis Židova Vinkovčana stradalnika logora Jasenovac i Stara Gradiška koji je rezultirao najprije pretragom, a kasnije i predstavljanjem biografija žrtava.

Na istraživanju i kreiranju e-knjige sudjelovali su Mladi povjesničari Ena Kudra 3.e, Manuela Vidović 3.e, Petra Mikić 3.e, Amanda Petrović 3.b, Laura Zečević 3.b i nastavnica povijesti Ružica Lenđer.