Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

1.2.2021. 7:36
Engleska
 
 The Prince of Wales has urged people to remember International Holocaust Remembrance day as he lead the royal family in tributes to victims and survivors.
In a video shared on the Clarence House Twitter page, Charles, 71, asked people to ensure survivors’ stories are remembered forever amid the dwindling number of people able to bear first-hand witness to the horrors of the genocide, which saw millions of Jews and other minorities executed during the Second World War at the hands of the Nazis.

Princ od Charles od Valesa (71), koji je vodio delegaciju kraljevske obitelji (na Dan sjećanja na Holokaust) da oda  počast žrtvama i preživjelima,  apelirao  je  ljude da se  sjećaju  na Holokaust.  

U videu, koji je snimljen tim povodom, traži se   da se osiguraju  i sačuvaju priče i sjećanja preživjelih jer  su oni  prvi svjedoci strahota genocida u kojem je  stradalo šest milijuna Židova i drugih manjina od ruke nacista,  tokom II. svjetskog rata.  


Prince Charles, koji je pokrovitelj "Holocaust memorial day", je rekao : Sada je naše vrijeme  kada mi možemo, svaki na svoj način, biti svijetlo koje će osigurati da se mrak nikada neće vratiti. Kao što sam rekao, posljednja generacija živih svjedoka tragično odlazi s ovoga svijeta i naša je zadaća da ih podržimo. 

To nije zadatak samo sada, za jednu generaciju ili osobu, to je zadatak za sve ljude i generacije, uvijek.