Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

19.3.2021. 17:32
Trst
 
The restoration of the massive dome of the monumental synagogue in Trieste has been completed, and the refurbished dome makes a newly resplendent addition to the skyline of the city.

Gyula-Salusinszky-4-1024x676-1.jpg

 

Restoration of the Dome of the Synagogue in Trieste is Completed




The restoration work, which began around New Years, was aimed at renovating the external structure, including restoring its original grey-beige coloring.

Radovi na obnovi  masivne kupole na monumentalnoj sinagogi u Trstu su završeni, tako da je kupola  novi  dodatak na nebu iznad Trsta.   Radovi  su započeli oko nove godine na  vanjskoj  strukturi uključujući obnovu njene originalne sivo-bež bolje.  Utrošeno je 40.000 Eura za taj projekt. restoracija kupole je prvi korak da se za publiku otvori terasa na ravnom krovu uz kupolu koja će pružati spektakularni pogled na grad. 

Sinagoga u Trstu ima 1.400 mjesta i jedna je od najveći i najimpresivnijih u Europi i dokaz je snage i  prosperiteta tršćanskih Židova. Gradnja je bila povjerena lokalnom arhitektu   Ruggiero Berlamu, i njegovom sinu  Arduinu. Kupola je posebne strukture i bila je inovacija u ono doba..