Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

9.4.2021. 16:47
UK
 

THOUSANDS TUNE 

IN TO UK YOM HASHOAH COMMEMORATION


The UK’s annual Yom HaShoah commemorations moved online for a second consecutive year, with thousands tuning in to honour the memory and pledging never to forget.

Two hundred and fifty charity chiefs, rabbis and youth leaders have joined Holocaust survivors and camp liberators in lighting candles in memory of the six million Jewish Shoah victims.

Tisuće su  u UK  sudjelovale u komemoraciji Yom Hashoah. Komemoracija se u Ujedinjenom Kraljevstvu već drugi puta održala "online" i sudjelovalo su tisuće ljudi u znak sjećanja i želje da se nikada ne zaboravi.

 250 rabina, djelatnika u humanitarnim organizacijama i mladih lidera se ujedinilo s osobama koje su preživjele holokaust i onima koji su ih  oslobađali  iz logora. Oni su upalili svijeće  u znak sjećanja na šest milijuna  židovskih žrtava Shoa.  Ceremoniju je otvorio Henry Grunwald  ex predsjednik  Glavnog odbora predstavnika Britanskih Židova, glavni rabin  Ephraim Mirvis, predstavnici Yad Vashema, edukatori, predstavnici druge i treće generacije, pravednici, djece koja su našla spas u Engleskoj itd. 

Na toj ceremoniji  zajedničkog sjećanja bila su uključena svjedočenja osoba koje su preživjele Holokaust u Auschwitzu, i  drugim logorima.

Na kraju su upaljene žute svijeće  širom zemlje.