Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

25.1.2010. 23:15
Sjećanje na Holokaust- dani tolerancije-jednakost u razlilčitosti
 

Židovska općina u Zagrebu organizirala je od 25-28.siječnja "Dane tolerancije- jednakost u različitosti" u povodu Međunarodnog dama sjećanja na Holokaust.

U ponedjeljak 25. siječnja bilo je svećano otvaranje na kojem su ugledne goste i članove općine, a osobito Holokaust preživjele, pozdravili dr. Ognjen Kraus, predsjednik Koordinacije židovskih općina, Sanja Zoričić-Tabaković ( predstavnik židovske nacionalne manjine u Zagrebu) i Nj.E. izraelski ambasador Josef Amrani koji je na hrvatskom jeziku održao značajni govor.

Prisutne su pozdravili i novoizabrani predsjednik Hrvatske prof. Ivo Josipović i u ime Predsjednice vlade i Ministarstva kulture Mr.sc. Božo Biškupić., te predsjednki  Sabora gospodin Luka Bebić.

Doc.dr. sc. Renato Matić sa Hrvatskih srudija održao je predavanje : Društvo između Holokausta i ljudskih prava. Otvorena je izložba Ante Teskera "Prostori i vremena" a klezmer sastav "Jewsers" je izveo svoje poznate melodije.

Najavljena su interesantna predavanja i događaji u naredna tri dana, a po interesu publike, koja je napunila ne samo dvoranu već i cijeli prostor kluba, vjerujemo da će ova interesantan projekt sjećanja i edukacije biti veliki uspjeh.

Za izvrsnu ponudu na domjenku pobrinula se Marija i njena ekipa.