Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

16.7.2021. 22:55
Austrija
 
Federal Chancellor Sebastian Kurz has presented several descendants of the victims of the Nazi regime with Austrian citizenship at a ceremony in New York.
Kurz stated that was honoured that the descendants were willing to receive Austrian citizenship.To je bilo prvo putovanje kancelara Kurza u inozemstvo  nakon početka epidemije .

Na ceremoniji u New Yorku je Federalni kancelar Sebastian Kurt je predstavio nekoliko potomka  žrtava  nacističkog režima u Austriji.  Kurz je naglasio da je ponosan da su oni htjeli primiti austrijsko državljanstvo i tom je prilikom rekao:

" Mi ne možemo promijeniti  zločin austrijanaca u vrijeme nacističkog režima, ali Austrija želi biti partner  onima koji su preživjeli. Državljanstvo je  dodijeljeno petorici potomaka izbjeglica  od nacističkog režima i jednoj ženi staroj 92 godine koja je uspjela pobjeći u USA. Od rujna 2020 je mnogo lakše za potomke žrtava (i muškaraca i žena) da dobiju austrijsko državljanstvo. Ta nova pravila su izazvala veliki interes  među potomcima  1 primljeno je gotovo 13.700 molbi , najviše iz izraela, USA i Velike Britanije,  a 7.900 je već primilo državljanstvo.