Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

16.8.2021. 22:59
Izrael
 

Israel requests international aid amid largest fire since Carmel  requests international aid amid largest fire since Carmel blaze

      Israel is requesting international aid 


to combat a massive wildfire that continued to spread on multiple fronts west of Jerusalem for a second day on Monday, forcing hundreds of local residents to evacuate their homes.

Izrael traži međunarodnu pomoć za borbu protiv masovnih divljih požara koji se šire na brojnim  frontama zapadno od J eruzalema. Stotine stanovnika je evakuirano iz njihovih kuća.   Dedi Simchi, šef za požare,  je  izjavio za štampu da je požar  opustošio gotovo 20.000 dunama zemlje i sličan je požaru  u sjevernom Izraelu 2010 u kojem su poginule 44 osobe.
Vatrogasci rade na 100 požara, ali je ipak samo nekoliko kuća izgorilo i nitko nije stradao. Kako se požar širi prema susjednim gradovima  počela je evakuacija stanovnika (oko 2.000) iz    Shoeva, Givat Ye’arim, Kibbutz Tzova, Ein Rafa and Ein Nakuba

Nekima je dozvoljeno da se vrate. Ustanovilo se da jepožar izazvan ljudskim faktorom, ali se ne zna da li je nastao slučajno nepažnjom ili je namjerno podmetnut.

Izrael traži pomoć susjednih mediteranskih zemalja Grčke, Cipra,Italije, Francuske i drugih. Neke već šalju pomoć.