Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

3.9.2021. 10:34
muzej tolerancije Jeruzalem
 
David Friedman launches ‘Friedman Center’ to advance peace made by Abraham Accords

The Friedman Center will hold its kickoff event on October 11 at the Museum of Tolerance in Jerusalem.

By JERUSALEM POST STAFF, SEPTEMBER 2, 2021 



Seven months after leaving office, former US ambassador David Friedman has established a new institute with the aim of expanding and scaling the Abraham Accords he helped broker last year among Israel, the United Arab Emirates, Bahrain, Sudan, Kosovo and Morocco.

Sedam  mjeseci nakon što je otišao, nekadašnji US ambasador David Friedman je osnovao novi institut sa zadatkom da proširi " Abraham Accords",  koji se dogodio prošle godine između Izraela i  Ujedinjenih  Arapskih emirata, Bahraina, Sudana, Kosova i Maroka.

Centar se zove  “The Friedman Center for Peace through Strength,” koji je neprofitna institucija i imati će urede na Floridi i  u Jeruzalemu sa zadatkom da postigne i unaprijedi mir i prosperitet na Srednjem Istoku. 

Otvorenje će biti u Muzeju tolerancije u Jeruzalemu 11. listopada sa svečanom večerom  i premijerom dokumentarnog filma  "The Abraham Accords" (koji ima pet dijelova) i koji su zajedno napravili  Friedmana i TBN mreža. Prikazanje kompletnog filma biti će u kasnoj jeseni. Večeri će prisustvovati vladini predstavnici, biznismeni iz USA,  Izraela i Arapskog svijeta. Mike Pompeo, nekadašnji sekretar USA,  će primiti nagradu .

 12. listopada  održati će se i godišnja "Jerusalem Post Diplomatic konferencija"