Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

15.9.2021. 16:55
Australija
 
Australian ultra-Orthodox rabbis request authorized prayer services for Yom Kippur

Victoria has been in a COVID-19 lockdown since August 21
.By JEREMY SHARON, SEPTEMBER 13, 2021 


Leaders of the ultra-Orthodox community in Melbourne, Australia, have written to the premiere of the Australian state of Victoria, Daniel Andrews, asking him to authorize socially distanced prayer services for the upcoming Yom Kippur holiday amid the ongoing COVID-19 lockdown in the state.

 Lideri ultraortodoksne židovske zajednice u Melbournu su pisali tražili od premijera  države Victoria Daniela Andrewsa  da dozvoli službu za predstojeći praznik Yom Kippur, iako postoji "lockdown". Za vrijeme prošlog praznika Rosh Hashana  je nekoliko desetaka članova prekršilo "lockdown" i molilo se u sinagogi, ali je pozvana policija i bila je  opća osuda javnosti, pa i glavne Židovske zajednice u Australiji.

Zdravstvene vlasti su odbile zahtjev.

Devet rabina koji vode razne židovske institucije je izvjestilo u o pismu Andrewsu da članovi zajednice imaju visoku stopu procijepljenih, da je Yom Kippur sveti praznik i da ne mogu održavati religiozni " servis" digitalnim putem..i  da se molimo za naše obitelji i za dobrobit cijele zemlje... 

Rabini su također spomenuli da je bila dozvoljena priredba Thai- boksinga (kojoj je prisustvovalo 69 osoba) i da sigurno religiozni praznik ima prednost.... 

..." da je Australija jedina zemlja u kojoj nije dozvoljena služba na Yom Kippur "             

"Australia would be “the only country in the world, without exception, where no religious services will be allowed on Yom Kippur,” they said".

a Zagreb ?