Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

16.3.2010. 22:27
Claims conference- novi pregovori sa njemačkom vladom
 

U pregovorima sa njemačkim ministrom financija dogovoreno je povećanje fondova za njegu u kući i za penzije za osobe koje su preživjele Holokaust

Pregovore su vodili u ime Claims konferencije ambasador Stuart Eizenstat, i izvršni potpredsjednik Claims konferencije Greg Schneider i pregovarački tim.

Njemačka vlada se složila da donira nova sredstva za njegu u kući, dodatne penzije za ostarjele "potrebne židovske žrtve nacizma" širom svijeta.

To je postalo urgentno zbog povećanih problema i starosti Holokaust preživjelih i ova su sredstva rezultat dugogodišnjih "pritisaka" Claims konferencije da se osiguraju fondovi koji će omogućiti preživjelima da  imaju potrebnu pomoć i njegu,  kako bi ostali u svojim vlastitim domovima.

Ovi su fondovi dodijeljeni ustanovama koje pomažu potrebne žrtve Holokausta širom svijeta:

za osnovne aktivnosti u njihovom svakodnevnom životu (kuhanje, ishrana,oblačenje,pranje, uzimanje lijekova, kupovine i lagano pospremanje itd)

Liberilizirani su i uvjeti za dobivanje Hardship fonfa i članka 2 CEEF fonda.

Ponovno će se pregledati prijašnje molbe onih koji su bili u koncentarcijskim logorima,  a nisu primili druge pomoći.Oni se trebaju javiti Claims konferenciji.

Vrijeme provedeno u logorima ( koje je trebalo biti najmanje 6 mjeseci) je sada skraćeno, jer su bili izloženi stradanju.

Razgovaralo se i o preživjelima u "zapadnim zemljama" i o drugim pitanjima npr. sada mogu dobiti pomoć ( do maksimalnog limita)  i oni koji su je već dobili pomoć od  svojih zemalja.

Dogovoreno je da će uskoro biti novi sastanak kako bi se raspravljalo još o drugim otvorenim pitanjima

  

Naziv dokumenta (Document name)Tip (Type)Download
claims conference newseml17 Kb