Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

30.9.2021. 15:46
festival tolerancije
 

prenosimo


Festival tolerancije - JFF Zagreb /
Festival of Tolerance - JFF Zagreb·

Kako bismo uprizorili ovu bajkovitu priču koja nosi sjećanje na djecu koja su iskusila zločine holokausta i predstavlja jaki primjer jedinstva protiv svih oblika tiranije i genocida pomogao nam je veliki tim ljudi. Ovom prilikom im želimo svima zahvaliti.

Osim redatelja Hrvoja Korbara i Krešimira Dolenčića, iza novog uprizorenja „Brundibára“ stoje između ostalih i producentica Nataša Popović, Ana Tonković Dolenčić i Marija Tonković koje su napisale hrvatsku verziju libreta, dječji zbor Zvjezdice s voditeljicom Dijanom Roguljin Deltin, te u ulozi redatelja Zoran Pribičević i Božidar Peričić kao Brundibár. Za scenski pokretpobrinula se Ljiljana Gvozdenović.



Program se izvodi pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, projekt je sufinanciran iz Programa Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (kroz financijske mehanizme EGP-a i Kraljevine Norveške), te uz potporu Grada Zagreba i podršku JUSP Jasenovac, Centra za kulturu i informacije Maksimir i Jadran film d.d..

Izvedbe dječje opere Brundibár izvode se s dopuštenjem Boosey & Hawkes Music Publishers Limited.

U.S. Embassy Zagreb
Active Citizens Fund Hrvatska
Centar tolerancije
Jasenovac Memorial Site (Spomen područje Jasenovac)
acf hrvatska
mali projekti
Hrvoje Korbar
Zvjezdice-Choral studio