Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

2.6.2010. 21:50
Sastanak ženske sekcije
 

I ove,  prve,  srijede u mjesecu održan je sastanak Ženske sekcije te je tako nastavljena duga tradicija jedne od najstarijih organizacija u ŽOZ-u.

Iako vrijeme nije naklonjeno našim sve starijim "kostima", sastanku je prisustvovao relativno veliki broj članica.
Mira Altarac je održala predavanje o novom Židovskom muzeju u Londonu kojeg je posjetila i donijela lijepe kataloge.
Diskusija je  bila  ne samo o postavu muzeja već i  o promjenama  u položaju Židova u Engleskoj,  o ulozi Engleske u stvaranju židovske države i sadašnjoj politici prema Izraelu i miru s Palestincima (najnoviji "humanitarni" konvoj).

Pročitano je protesno pismo Saveza jevrejskih opština Srbije  upućeno organizatorima Festivala židovskog filma zbog plakete i počasti  ukazanih  sinu bugarskog kralja Borisa III.  koji je bio  odgovoran za uništenje makedonske židovske zajednice i  Židova susjednih srpskih i grčkih područja.

Pročitan je i izvještaj Ane Lebl sa sastanka ( Konvencije) ICJW u Cape Townu.
Tom je prilikom ponovljeno da je u ime Unije židovskih žena Hrvatske trebala biti službeni predstavnik Mira Altarac, kojoj nisu odobrena sredstva iako je na vrijeme poslala molbu i sve dokumente. Prema tome Ana Lebl  nije mogla predstavljati Uniju  ni podnositi izvještaj ( koji je ranije poslan) jer nije sudjelovala u njenom radu i nije bila službeno izabrana.

Konstantirano je da to nije prvi puta (iskustvo i dr. Polak Jelice i Vere Lukić -predsjednice žena Srbije) za "politiziranje" rukovodstva ICJW.

Tako je eto "čajanka" postala još jedno mjesto dobrih programa i diskusija.