Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

20.3.2022. 16:46
nova varijanta virusa
 
Previously unknown COVID-19 variant discovered in Israel

The variant is thought to be a combination of the Omicron BA.1 and BA.2 subvariants, the Health Ministry reported on Wednesday morning.

By SHIRA SILKOFF

Two cases of a previously  unknown coronavirus variant were discovered during routine PCR testing performed at Ben-Gurion airport for all passengers entering the country. Those infected with it are reported to be experiencing mild symptoms including fever, headaches and muscle pain, and did not require additional medical attention.

Dva slučaja dosad nepoznate varijante koronavirusa otkrivena su tijekom rutinskog PCR testiranja obavljenog u zračnoj luci Ben-Gurion za sve putnike koji ulaze u zemlju. Izvještava se da oni zaraženi njime imaju blage simptome uključujući groznicu, glavobolje i bolove u mišićima, te im nije potrebna dodatna liječnička pomoć.

Ministarstvo zdravstva priopćilo je da nastavlja pratiti situaciju u zračnoj luci i da će dodatne informacije davati čim budu dostupne.

Nakon objave, medicinski centar Shamir (Assaf Harofeh), gdje su sekvencirani PCR testovi, objavio je priopćenje u kojem se dodatno pojašnjava situacija. "Analiza podataka otkrila je jedinstveni genetski potpis koji kombinira mutacije koje potječu od soja BA.1 i... soja BA.2", rekao je glasnogovornik medicinskog centra....P rof. Dror Mevorach, odgovorio je na vijest podsjetnikom da “svaka dva do tri tjedna postoji nova varijanta . "Sve dok ne čini značajan dio novih infekcija, neće se definirati kao varijanta zabrinutosti i ima mali značaj", rekao je....

Na sastanku ( u Vladi)  je zaključeno da trenutno neće biti uvedena nova ograničenja, ali će zahtjev za nošenjem maski za hodanje u zatvorenim javnim prostorima i dalje biti na snazi ..

Osim toga, nastavit će se nastojati informirati javnost o važnosti primanja sva tri cjepiva.., te će se pripremati za slučaj još jednog vala, ako se dogodi u bliskoj budućnosti.