Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

21.3.2022. 21:19
Ukrajina
 
Work begins on Israeli field hospital in Ukraine

The "Kohav Meir" (Shining Star) hospital is expected to begin operations on Tuesday.

By JERUSALEM POST STAFF , Published: MARCH 20, 2022 01:37


Work began on the Israeli "Kohav Meir" (Shining Star) field hospital in Mostyska, Ukraine on Saturday, with the hospital expected to begin operations on Tuesday.

A medical delegation is expected to arrive at the hospital on Monday, led by Dr. David "Dudu" Dagan and 60 medical staff members from Sheba Medical Center in Tel Hashomer, Schneider Children's Medical Center and additional institutions...

Prijevod

Radovi su započeli na izraelskoj poljskoj bolnici "KohavMeir" (Sjajna zvijezda) u Mostyski u Ukrajini u subotu, a bolnica će početi s radom u utorak.

Očekuje se da će liječnička delegacija stići u bolnicu u ponedjeljak, koju će predvoditi dr. David "Dudu"Dagan i 60 članova medicinskog osoblja iz medicinskog centra Sheba u Tel Hashomeru, Schneider dječjeg medicinskog centra i dodatnih ustanova.

Ministarstva zdravstva i vanjskih poslova  Izraela učinili su napore da se uspostavi terenska bolnica, uz pomoć filantropije obitelji Schusterman.

Planirano je da bolnica, koja će biti izgrađena usred ruske invazije na Ukrajinu, bude aktivna najmanje mjesec dana i koštat će Izrael oko 21 milijun NISa

Bolnica će sadržavati odjel za hitnu pomoć, odjel za porođaj i nekoliko odjela za liječenje muškaraca, žena i djece koji bježe iz ratnih zona u Ukrajini.