Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

31.5.2022. 18:08
dr.Pal dobio nagradu grada Čakovca
 
prenosimo





Dan Grada Čakovca obilježavamo kao spomen na 29. svibnja 1579. godine, dan kad je Juraj IV. Zrinski stanovnicima podgrađa svoje utvrde dao trgovačke privilegije, čime je Čakovec formalno-pravno postao grad.

Uz mimohod Gradskog puhačkog orkestra i Čakovečkih mažoretkinja, uz Zrinsku gardu Čakovec centrom grada, napravljen je najbolji mogući uvod u svečanost povodom Dana Grada Čakovca koja je održana u Centru za kulturu.

Dodijeljeno devet Godišnjih nagrada, nagrada za životno djelo, Zlatnika Grba Grada, a po prvi puta i Nagrada „Adam Zrinski“ za mlade

Posebno je svečani bio centralni dio dodjele javnih priznanja Grada Čakovca za proteklu godinu. 

Tako su Godišnje nagrade dobili   Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, veterani Domovinskog rata iz Međimurja, Udruga slijepih Međimurske županije i Atletski klub Međimurje . Nagradu za životno djelo pritom su dobili   Franjo Flac  i  Miljenko Milović , a Zlatnik Grb Grada Čakovca  Socijalna zadruga „Humana nova”  i  dr. AndrejPal.  Po prvi puta dodijeljena je i Nagrada „Adam Zrinski” za mlade, a dobitnik je   Foto kino klub Ivanovec .

U ime dobitnika obratio se dr. Pal.Dozvolite da iskoristim pozornicu i da se osobno zahvalim na dodijeljenoj nagradi svima nama, ali i da zahvalim svojoj obitelj na svoj podršci. Prigode poput ove uvijek su dobar trenutak da i sebe i druge podsjetimo kako je vrijedno posvetiti se cilju koji smatramo osobnim, poslovnim ili društvenim iskorakom. Svima od srca zahvaljujem“, između ostalog rekao je ponosno dobitnik Zlatnika Grba Grada Čakovca.