Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

30.6.2022. 11:15
poziv
 
Primili smo poziv od veleposlanstva države Izrael

Dragi prijatelji,

U suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Maroko, najavljujemo nastup grupe Sfatayim u Samoboru i Varaždinu!

Veleposlanstvo Države Izrael kao i svake godine u Hrvatsku dovodi vrhunske umjetnike, a ove godine tu je prava glazbena poslastica u obliku grupe Sfatayim!

Grupa Sfatayim izraelska je glazbena skupina koju sačinjavaju marokanski Židovi čija glazba odražava specifičnu kulturu i tradiciju s kojom su odrasli. Zanimljiv spoj marokanskih i izraelskih utjecaja – kao i svjetske rock glazbe – stvara jedinstvenu atmosferu. Već četiri desetljeća grupa Sfatayim prisutna je na izraelskoj glazbenoj sceni. Od nečega što je bilo fenomen za svoje vrijeme – prve skupine koja je u Izraelu pjevala na marokanskom arapskom – Sfatayim je svojim djelovanjem utro put drugim sličnim glazbenim skupinama koje su sačinjavali izraelski doseljenici, stvarajući tako sasvim jedinstven zvuk u izraelskom glazbenom prostoru.

Izrael ima veliku povezanost sa židovskom zajednicom u Maroku, a i odnosi između marokanskih kraljeva i židovske zajednice povijesno su dobri, zbog čega ovi koncerti, u okviru kulturnih aktivnosti s Veleposlanstvom Kraljevine Maroko, imaju dodatnu dimenziju.

Ove godine hrvatska će publika moći uživati u čak dva nastupa grupe Sfatayim: 

3. srpnja 2022. u 18:30 u Samoboru (park na adresi Ferde Livadića 7), 

6. srpnja 2022. u 20.30 sati u Varaždinu (Kazališni trg u Varaždinu). ULAZ JE SLOBODAN!  Pozivamo vas da zajedno s nama uživate u ovoj čarobnoj glazbi i izuzetnim glazbenicima!  

Veleposlanstvo Države Izrael