Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

29.8.2022. 10:29
konferencija ICJW
 
Jučer navečer održana je "zoom" konferencija ICJW International council of Jewish women,  najveće židovske ženske organizacije pod vodstvom predsjednice za Europi Alice Vesele i uz prisustvo nove predsjednice svjetske organizacije  Lilian Grinberg .
U prilogu dajem "dnevni red" koji je bio vrlo opširan ali  efikasan jer kod ovakvih konferemcija (čije je održavanje skupo) svi diskutiraju razumno kratko i samo onda kada zaista imaju što reči.


AGENDA:

1) Good news and new affiliate/s (Karoline Schnaider and Alice Vesela)
2) Executive Meeting Washington DC - schedule, dates, accommodation and agenda (Lilian Grinberg)
3) Summer session of the Human Rights Council in Geneva - Mary Liling
4) Next European Conference 2024 - dates, location, theme (Alice & Cornelia)
5) Discussion

Iz zaključaka izdvajamo

  • upoznavanje sa novom članicom iz Švedske Karolinom  Schnaider, koja je priredila kratku "power point " reprezentaciju svoje organizacije iz Malmo-a. 
  • Na sastanak izvršnog odbora  ICJW u Washingtonu ići će malo predstavnika Europe- preveliki su troškovi puta i boravka, a više nema " subvencija", zato se slijedeći sastanak predviđa u Europi
  • Mary Liling naša dugogodišnja predstavnica u Ženevi, u Odboru za ljudska prava,  upozorava na veoma pogoršanu situaciju i stalne osude i rezolucije protiv Izraela koje  se donose pod utjecajem sve brojnijih arapskih zemalja u forumima  međunarodnih organizacija.
  • U vezi sa novijim  međunarodnim  akcijama upoznala nas je sa istraživanjima i rezolucijama koje se odnose na pogoršan položaj starih osoba u svijetu   , te je naša organizacija donijela odluku da se  pokrene projekt  ( moj doprinos)  koji će istražiti  ekonomske, socijalne i zdravstvene probleme starijih članica.
  • Slijedeća konferencija   Europske ICJW biti će  slijedeće godine u Bratislavi, gdje su se već angažirale organizacije iz Češke i Slovačke.