Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

11.10.2022. 18:30
Holokaust preživjeli u Ukrajini
 

Si nce the beginning of the conflict in 

Ukraine, the Claims Conference and our

 partners have organized medical

 evacuations of survivors to Germany

 and Israel. 


We have been focused on medical evacuations of the most vulnerable survivors – those without families, who are homebound, and in many cases, bedbound – ensuring that those who want to leave the war-torn areas of Ukraine are able to do so. ....

Once the survivors arrive in any city, the first step is to ensure they have a place to call home and receive appropriate care.

Prijevod: 


Od početka sukoba u Ukrajini, Claims Conference i naši partneri organizirali su medicinske evakuacije preživjelih u Njemačku i Izrael. 

Usredotočeni smo na medicinske evakuacije najranjivijih preživjelih – onih bez obitelji, koji su vezani za dom, a u mnogim slučajevima i za krevet – osiguravajući da oni koji žele napustiti ratom razorena područja Ukrajine to mogu učiniti.

 Ove složene medicinske evakuacije – koje često zahtijevaju desetke ljudi za pomoć –  odvijaju se  u koordinaciji s JDC-om, ZWST-om, United Hatzalahom, ZAKA-om i mnogim drugim partnerima, kao i s lokalnim vlastima. 

Kada "preživjeli" stignu u  neki  grad, prvi korak je osigurati im mjesto  koje mogu smatrati  domom i dobiti odgovarajuću skrb.

To je snimljeno na videu koji je bio dostupan na internetu.