Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

27.1.2023. 21:40
Izrael
 

Jewish telegraph agency


At least 8 dead in Shabbat shooting attack on Jerusalem synagogue

BY RON KAMPEAS JANUARY 27, 2023

A shooting attack on a synagogue in the Jerusalem neighborhood of Neve Yaakov killed at least eight people on Friday, a day after an Israeli raid on a West Bank city ignited vows of retaliation by Palestinian militant groups.

The attack took place Friday evening as worshipers left Shabbat services. A gunman was killed in a shootout with police, Israeli officials said, identifying him as a resident of eastern Jerusalem who was not Israeli.
No group has claimed responsibility for the attack, but Hamas and Islamic Jihad praised it as retaliation for the raid in Jenin, in which at least 10 Palestinians were killed. 

prijevod

Najmanje 8 mrtvih u subotu u  napadu pucnjavom na jeruzalemsku sinagogu 

NAPISAO RON KAMPEAS 27. SIJEČNJA 2023

U napadu pucnjavom na sinagogu u jeruzalemskoj četvrti Neve Yaakov ubijeno je najmanje osam ljudi u petak, na dan nakon što je bio  izraelski napad na grad na Zapadnoj obali što je izazvao  osvetu palestinskih militantnih skupina.

Napad se dogodio u petak navečer kada su vjernici napustili obred  za Šabat. Naoružani muškarac ubijen je u pucnjavi s policijom, rekli su izraelski dužnosnici, identificirajući ga kao stanovnika istočnog Jeruzalema.

Niti jedna grupa nije preuzela odgovornost za napad, ali su ga Hamas i Islamski džihad pohvalili kao osvetu za raciju u Jeninu, u kojoj je ubijeno najmanje 10 Palestinaca. ..