Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

16.4.2023. 9:01
Yom HaShoah
 
Yom HaZikaron laShoah ve-laG'vurah ("Holocaust and Heroism Remembrance Day"), poznat pod nazivom kao  Yom HaShoah ili  kao  Holocaust Remembrance Day.

Dan sjećanja na Holokaust i heroizam se obilježava u Izraelu kao komemoracija za oko 6 milijuna Židova i 5 milijuna drugih koji su ubijeni u Holokaustu od nacista i njihovih suradnika, te za one koji su bili u židovskom otporu nacizmu. On je ustanovljen 1953. u Izraelu kao memorijalni dan i praznik (Benn Gurion) 



Prenosimo poziv dr. Krausa:


Poštovani, dragi članovi Židovske općine Zagreb,

kao svake, tako ćemo i ove godine 27. Nisana obilježiti Jom HaŠoa, Dan sjećanja na žrtve Holokausta, koji ove godine pada u utorak 18. travnja 2023. Vjerujem da vam je poznato, da je Jom HaŠoa posvećen početku ustanka Židova u varšavskom getu.

Ove godine obilježava se 80-a godišnjica početka ustanka. Obilježit ćemo ga tradicionalno na Mirogoju kod skulpture Mojsije, u utorak 18. travnja 2023. u 17.00 sati.

Pozivam Vas i molim, da dođete na Mirogoj u što većem broju. Povedite sa sobom svoju djecu, unuke, dođite svi. Odajmo počast svim žrtvama Holokausta – da se njihova žrtva ne zaboravi.

Šalom,   Ognjen Kraus