Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

22.6.2023. 10:24
pregovori
 
Primili smo od Grega Schneidera, izvršnog potpredsjenika Claims konferencije slijedeći Izvještaj(prijevod) 

Claims Conference sa zadovoljstvom objavljuje rezultate ovogodišnjih pregovora s njemačkom vladom u ime preživjelih holokausta. Kroz ove pregovore osigurali smo značajne rezultate koji će uvelike utjecati na živote preživjelih holokausta koji žive diljem svijeta.

 Od iznimne je važnosti da su  ovogodišnji su pregovori rezultirali  dodatnim  sredstavima  za  izravne  naknade i usluge socijalne skrbi za preživjele. To uključuje  dodatna  sredstva  za 2024. godinu za programe kućne njege za rješavanje sve većih potreba preživjelih... Ovo je postignuto jer se  prepoznalo rastuće potrebe preživjelih koji stare i treba da im  se osigura skrb i podrška koja im je potrebna. Svake godine potrebe ove posljednje generacije preživjelih holokausta rastu i postaju kritičnije. .. Naša je moralna dužnost preživjelima pružiti pomoć, skrb i resurse koji im omogućuju da prožive svoje godine u dostojanstvu koje im je ukradeno u mladosti.

........Osim toga, Claims Conferencija  je uložila ogromne napore da u  pregovorima  proširi financiranje obrazovanja o holokaustu. Nedavna istraživanja pokazala su zabrinjavajući pad u znanju o holokaustu i također su istaknula poricanje i iskrivljavanje holokausta. Kroz naše  pregovore s njemačkom vladom, financiranje obrazovanja o holokaustu produljeno je za još dvije godine i sredstva su povećavana svake godine , do 2027. 

....Izvanredni rezultati koje smo postigli kroz ovogodišnje pregovore nisu samo važni  za preživjele, već su indikativni za predanost Njemačke da osigura da će preživjeli biti zbrinuti dok stare i da će njihovo naslijeđe biti osigurano tako da da lekcije o holokaustu budu dostupne budućim generacijama.