Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

23.9.2023. 9:25
novosti
 

Iz New Yorka 

New York Governor Kathy Hochul announced the founding of a new center to combat hate via education — the centerpiece of a larger plan to fight antisemitism in New York, the state with the largest Jewish population in the country.Hochul portrayed the initiative as a response to the Biden administration’s national plan to counter antisemitism.

The State Anti-Hate in Education Center will be part of the governor’s office and will aim to bring together representatives from major educational bodies in the state The center will focus on outlining ways institutions can partner to combat hate, particularly through education, and will host a conference next summer. 

Guvernerka New Yorka Kathy Hochul najavila je osnivanje novog centra za borbu protiv mržnje putem obrazovanja — središnji dio većeg plana za borbu protiv antisemitizma u New Yorku, državi s najvećom židovskom populacijom u zemlji. Hochul je inicijativu opisala kao odgovor na nacionalni plan Bidenove administracije za suzbijanje antisemitizma.

Državni centar za borbu protiv mržnje u obrazovanju bit će dio ureda guvernera i težit će okupljanju predstavnika glavnih obrazovnih tijela u državi.. Centar će se usredotočiti na traženje  načina na koje institucije mogu biti partneri u borbi protiv mržnje, posebice kroz obrazovanje, te će biti domaćin konferencije sljedećeg ljeta.

Hochul je također obećala provedbu programa koji će educirati djecu o diskriminaciji i provedbu zakona koji zahtijeva obrazovanje o holokaustu u školama.