Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

28.11.2010. 17:20
Sto brojeva Novog omanuta
 

juilej

U Židovskoj općini je održana proslava u povodu izlaska stotog broja lista "Novi Omanut", kojeg izdaje Kulturno društvo Miroslav Šalom Freiberger, a glavni i odgovorni urednik je prof. Branko Polić.


auditorij
Uvodnu riječ imao je predsjednik društva gospodin Živko Gruden i tom prilikom istakao značenje tradicije ovog časopisa koji je izlazio od prije II.svjetskog rata i pridonjeo raznolikoj i bogatoj izdavačkoj aktivnosti Židovske općine u Zagrebu.

O listu je govorio akademik August Kovačec, koji je na osnovu analize jednog od brojeva lista Novi Omanut, pokazao svu paletu tema i suradnika ovog značajnog časopisa za židovsku povijest i kulturu. Tom je prilikom naglasio nezamjenljivu ulogu dugogodišnjeg urednika lista Branka Polića.

gosti

O listu i svojoj aktivnosti govorio je sam urednik i tom prilikom se nije moglo oteti dojmu o dubokom razočaranju u financijsku potporu listu koja ograničava njegovo izlaženje,  ali i nekim problemima odnosa prema listu i uredniku. Nadajmo se da krizna vremena i ponašanja neće ugroziti nastavak izlaženja Novog Omanuta.

Dr. Teodor Gruner, jedan od najstarijih članova zajednice prisjetio se mnogih tema i značajnih priloga koje je imao ovaj list i odao priznanje uredniku.

domjenak   

Na kraju bio je domjenak.