Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Novosti News

8.12.2010. 8:57
promocija knjige Tomislava Jakića
 

puni auditorij

Na tribini Kulturnog društva Miroslav Šalom Freiberger, koja privlači sve veću pažnju javnosti i ima brojniju posjećenost, promovirana je knjiga Tomislava Jakića "Nisam zavijao s vukovima" koju izdala "Plejada" 2010. godine .

.

otvorenje promocije


Promociju je otvorio predsjednik društva Živko Gruden, a nazočili su brojni kulturni i javni radnici i članovi općine.

 

diskusija Zorana Pusića

Ovu impresivnu i slojevitu knjigu simboličnog naslova promovirali su prof. Ivan Šiber i novinar Bogoljub Lacmanović, svaki sa svojeg gledišta. Dugogodišnji dopisnik iz Moskve Lacmanović je svoje izlaganje "začinio" političkim prilikama i neprilikama svoje karijere, a prof. Šiber je održao klasično predavanje o strukturi i značaju knjige.

knjiga

Kratko izlaganje samog autora pojasnilo je njegove osnovne motive - otrgnuti od zaborava jedno vrijeme u kojemu je on bio sudionik i o kojemu priča u prvom licu, gotovo autobiografski.

Pri tome, i u izlaganju i u knjizi osjećamo diplomatsku diskreciju koja mu je i omogućila  dugi novinarski i savjetnički staž.

Odlomke iz knjige, koji su već i dijelom objavljeni u našem listu Ha Kol, čitala je gospođa Vlatka Bjegović, spikerica Radio Zagreba. 

Nakon promocije bio je u klubu (pre) skromni domjenak