Gdje sam? Skip Navigation Links Vijesti i arhiva

Prijava korisnika





  

Novosti News

27.1.2011. 0:23
Dani tolerancije u Židovskoj općini Zagreb
 

U organizaciji Židovske općine Zagreb, Predstavnika židovske nacionalne manjine grada Zagreba i Veleposlanstva države Izrael održane su brojne aktivnosti u povodu Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust.

auditorij

Najprije je, u suradnji sa HRT, prikazan film "Mala livada breza". Zatim je održan zanimljiv Okrugli stol "Poučavanje o ljudskim pravima i Holokaustu" na kojem je moderator bio dr.sc. Renato Matić. Vrlo zanimljivi prilozi sudionika i živa diskusija razjasnili su mnoge nedoumice o nastavi o Holokaustu  i pridonjele  saznanju o potrebi učenja  i poznavanju Holokausta u Hrvatskoj i svjedočenje preživjelih.

otvorenje izložbe

Otvorena je izložba "Antisemitska propaganda" autora Eli Taubera iz Sarajeva, koja je postavljena u suradnji sa Židovskom općinom u Sarajevu i Historijskim arhivom Sarajevo.

predavanje prof.Puhovskog

Odlično i zanimljivo predavanje prof.dr.sc. Žarka Puhovskog "Jesu li Židovi potrebni za antisemitizam"  i živa diskusija nakon njega, zaokružili su ovo izvanredno dobro organizirano sjećanje na Holokaust. Na kraju je bio domjenak uz druženje .

domjenak

U četvrtak  27. siječnja  organizirati će se okrugli stol "Promicanje tolerancije, prevencija diskriminacije i razvoj multikulturalnosti". Moderator će biti prof.dr.sc. Mirjana Krizmanić.

Na središnoj svečanosti biti će promoviran vodič "Židovski Zagreb" (autori dr.sc. Snješka Knežević i ing.arh. Aleksandar Laslo). Prikazati  će se  i film "Lea i Darija" Branka Ivande,  te na kraju domjenak.